• Uncategorized
  • 1

50-ти Юбилеен световен конгрес на CIOFF International

В периода 5-13 ноември 2021г., в Будапеща, Унгария се проведе Световен конгрес на Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства – CIOFF International. Събитието отбеляза и 50-та годишнина от създаването на организацията. Българската делегация, състояща се от Емил Павлов – Председател на Национална секция на България за CIOFF и ас. д-р Ивайло Първанов, взеха участие в културния форум, като активно участваха в Срещата на сектор Южна Европа, както и в традиционната културна конференция. Конгресът е едно от най-важните събития за организацията. На него бяха обсъдени възможностите за организиране за първи път на детска Фолклориада, както и местата, на които ще бъдат проведени следващите конгреси, срещи на сектори и Фолклориади. Домакин на конгреса през 2022г. ще бъде Украйна.

Делегацията имаше възможността до проследи и репетиционния процес на Танцов състав „Янтра“ и Детски танцов състав „Росица“, които бяха в процес на подготовка за предстоящия фолклорен фестивал на българите в Унгария – „Булвест“. Колективите успешно преминаха и Първи етап на 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли.

Може да харесате още...

1 Отговор

  1. Аз каза:

    Страхотна новина! Поздравления!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*