• Без категория
  • 0

Стартира 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли, организиран от Национална секция за България на CIOFF®

На 30.05.2021г. с концерт – преглед в Пазарджик стартира официално 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли, организиран от Национална секция за България на CIOFF®. Прегледът ще се проведе от 11.00ч. в Драматично-куклен театър „Константин Величков“. Следва провеждането на концерт – прегледи в различни градове из цяла България, като участие ще вземат над 600 колектива.
Една от основните цели на Националната Секция за България на CIOFF® (Международен съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства – Асоцииран партньор на ЮНЕСКО) е да съхранява и популяризира духовното и културно наследство на България чрез музика, песен и танц, представяно от групи, ансамбли и формации, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност и нематериалното културно наследство. Национална секция за България на CIOFF® продължи организираните национални прегледи от Центъра за художествена самодейност на 4 години, считано от 2002 г., като в периода 2021-2022 г. ще се проведе и 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли.

Прегледът дава възможност на НС за България на CIOFF® за:

оценка на израстването на съставите в художествено и творческо отношение, преглед на новия репертоар на ансамблите, обогатяване на концертната дейност на съставите и представяне на художествените им постижения, избиране на „Представителни ансамбли” на НС за България на CIOFF® в различни категории за представяне на България на Международни Фолклорни Фестивали и културни форуми в чужбина.

Очаквайте датите за следващите прегледи – в Казанлък, Дупница и др.


Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Bulgarian
 - 
bg