• Без категория
  • 0

Резултати от Първи етап на 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли, организиран от Национална секция на CIOFF България

Първи етап на 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли, организиран от Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства CIOFF® – асоцииран член на ЮНЕСКО, Национална секция за България, бе проведен през 2021г.

Една от нашите основни цели  е да съхраним духовното и културно наследство чрез музика, песен и танц, както и да подкрепяме дейностите на своите членове, работещи в сферата на фолклора, танцовата самодейност  и нематериалното културно наследство.

Провеждането на прегледа като отдавнашна традиция за творчески изяви дава възможност на Националната Секция на България за CIOFF® да актуализира състоянието и художественото ниво на българските колективи и ансамбли с цел престижно международно представяне.

Прегледът дава възможност на Националната Секция на България за:

  • оценка на израстването на съставите в художествено и творческо отношение,
  • преглед на новия репертоар на ансамблите,
  • избиране на Представителни ансамбли на Националната Секция на CIOFF® България в различните категории за представяне на България на Международни Фолклорни Фестивали в чужбина

В рамките на Първи етап на прегледа бяха организирани: 36 концерта в 20 населени места в България, с участието на 644 ансамбъла, 15764 участника пред публика над 27460 зрители.

В прикачения файл по-долу ще откриете резултатите от Първи етап и Предложение на журито за допускане до Финален етап през 2022г.

Прилагаме програма за провеждането на Финален етап на 6-ти Национален преглед на фолклорните ансамбли.

Може да харесате още...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

 - 
Arabic
 - 
ar
Bengali
 - 
bn
German
 - 
de
English
 - 
en
French
 - 
fr
Hindi
 - 
hi
Indonesian
 - 
id
Portuguese
 - 
pt
Russian
 - 
ru
Spanish
 - 
es
Bulgarian
 - 
bg